За нас

“Учейки се да ходиш се освобождаваш. Учейки се да танцуваш получаваш най-великата свобода, с цялото си същество да изразяваш себе си.”  Мелиса Хейдън. 

 

С тази мисъл създадохме арт-организация         „Гераци” обединяваща в себе си Клуб за любители, Детска школа за народни танци  и Професионална формация. Народните танци са вълнуващо изживяване за тези, които играят и за тези, които ги гледат.

 

Ние сме Людмил и Антония Макаронски. През 2009 г. създадохме „Гераци”. За нас танцът не е само движения, а нещо повече – той е разкmakaronskiаз на съtoniрцата и душите ни, изпълнен с чувства и емоции. Фолклорът ни дава самочувствие, създава ни по-добър мироглед. Отдаваме живота си на фолклора, защото той носи в себе си любов, огън, сила, страст и чувства, които влагаме докато танцуваме.

Традициите говорят, че всички трябва да се хванат на веселото хоро и така всеки бързал да се залови и да поиграе! Ние предаваме уникалността на танцовия ни фолклор. Това е нашата мисия, на която сме отдадени.

От минали дни, та чак досега, нашият български народен танц ни крепи като общество, пази нашата идентичност, дава ни неповторима емоция и създава в нас чувство за гордост.

Стани част от последователите на българския танцов фолклор. Българскиskolaте народни танци и хора са съществена част от народната култура и носят част от нейните най-характерни белези. В тях е отразен най-ярко темпераментът на българина.

Школа за любители

Професионална танцова формация „Гераци“ създадохме, защото българският народ14159927_10205830778403489_236598502_n обича да се весели, да празнува и да превръща семейните празници в приказка. Формацията представя тържествени програми, наситени с емоционален заряд, изпъстрени с красиви костюми и всичко това в съпровод от професионални артист – танцьори.

Професионална формация

През 2012 г. решихме да разширим своите граници и да се докоснем до малките съкровища на страната ни, а имено децата. Детска танцова школа “Гераци” запознава децата с фолклора на България, с разнообразните и красиви ритми на народнатаdeca музика и с богатството от танци. Тук децата развиват ритмичност, танцувалност, музикалност и артистичност. Танцът е дисциплина, възпитава децата в морално – волеви качества – упоритост, воля , трудолюбие, колективизъм.

Детска танцова школа